Filmes otthonok – Reszkessetek, betörők!

Szinte mindenki szeret filmezni. Néha nincs jobb program, mint elmenni moziba, venni egy popcornt vagy nachost, és beülni egy izgalmas premierre vagy otthon a kanapéról megnézni valami izgalmas filmet.

Mi imádjuk a filmeket, ezért gondoltuk, összehozzuk a témát a lakberendezéssel.

Hiszen a filmben látható szetteknek mindig is nagy szerepe volt az atmoszféra megteremtésében.

Gondolj csak a kosztumös filmek korhű palotabelsőire, a noir krimik mocskos, sötét kocsmáira, a gengszterfilmek fényűző villáira vagy a vígjátékok lakásaira, amelyek többet árulnak el a főszereplőről sokszor, mint maga a történet.

Sőt, sok olyan film van, amelynek nagy része egyetlen térben játszódik, gondolj csak Hitchcocktól A kötélre vagy a Hátsó ablakra, Fincher Pánikszobájára, a 12 dühös emberre, de a Kutyaszorítóban raktárára is biztosan mindenki emlékszik, aki látta a filmet.

Nagyon nem mindegy tehát, milyen környezetben játszódik az adott történet.

Sorozatunk első részében mutattunk neked néhány menő lakásbelsőt. Wes Anderson filmeket, egy Leonardo DiCaprio filmet és egy Audrey Hepburn klasszikust 🙂

Ha nem olvastad még, IDE kattintva elolvashatod.

A második részben pedig megnéztük Az ördög Pradát visel, az 500 nap nyár és az Amélie csodálatos élete lenyűgöző enteriőrjeit.

Ha el szeretnéd olvasni, IDE kattintva megteheted.

A harmadik részben megnéztük a híres rendezőnő, Nancy Meyers filmes otthonait. Holiday, Minden végzet nehéz, A kezdő…

Olvasd el IDE kattintva 🙂

Most pedig következzen egy kis különkiadás, egy olyan filmmel, amit valószínűleg minden decemberben megnézel 😀

Ez pedig nem más, mint a

Reszkessetek, betörők!

a képek forrása: Pinterest

Nincs karácsony Kevin nélkül. Valamelyik kereskedelmi televízió mindig leadja a film első két részét (illetve néha a többit is, de azokat inkább hagyjuk…:)). És ezzel nincs is semmi probléma, Kevin McAllister kalandjai hozzátartoznak sokunk karácsonyához.

Mit mondhatnánk a történetről? Biztosan láttad már a filmet, de ha esetleg nem, valószínűleg akkor is tudod, hogy egy talpraesett kisfiúról szól, akit a család véletlenül otthon felejt a karácsonyi nyaralás során, így neki meg kell védeni otthonát két, kissé fura betörőtől.

Úgyhogy elkezd csapdákat állítani…

Mivel a film nagyrésze egy (hatalmas) házon belül játszódik, nagyon fontos volt, hogy a ház megfelelően legyen kialakítva.

Rengeteg jellegzetes helyiséggel találkozhatunk, és természetes a színekben és néha a dekorációban is megjelenik a karácsony szelleme.

Most pedig következzen néhány biztosan ismerős enteriőr a filmből!

Az előtér, ahol a film kezdődik. A piros és a bézs szín uralkodik, egy kis zölddel, így máris lejön a képsorokról, hogy karácsony van.

A lépcső tetején Kevin várja a betörőket…

És aztán ez történik…. 😀

 Kevin az ebédlőben, egy újabb kreatív csapdával… A ház berendezése itt is azt sugallja, hogy a McAllisteréknél egész évben karácsony van 🙂

 Piros, zöld és bézs…

 A tetőrtér beépítése mindig jó ötlet, kivéve, ha elfeledkeznek a tetőtér lakójáról 🙂 Itt is felbukkan a karácsonyi dekoráció, pedig a család nem is tölti otthon az ünnepeket… 🙂

 Kevin testvére, Fuller az ebédlőasztalnál. A piros, bézs és zöld itt uralkodó szín…

 Ahogy az ifjúsági szobák dekorációjában is megjelenik, bár nem éppen karácsonyi formában 🙂

 Bármikor elfogadnánk ezt a gyönyörű piros-fekete konyhát…

A már említett tapéta, és a karácsonyfa, amit maga Kevin állított fel… 🙂

 Imádjuk a pirosra festett fabábukat, és a gyönyörű fapadlót.

 Pirosra festett falak, keleti mintás zöld-piros szőnyeg, virágok, és virágos tapéta… A McAllister család nem viccel, ha dekorációról van szó 🙂

Ha te is szeretnéd otthonodba vinni a karácsonyihangulatot, IDE vagy a fenti képre kattintva megnézheted gyönyörű karácsonyi termékeinket.

Melyik szoba a kedvenced a fentiek közül?

És még egy fontos kérdés, a sorozat első vagy második részét szereted jobban? 🙂

Ha még nem láttad, nézd meg a filmeket 🙂 Ha pedig szeretnéd még stílusosabbá tenni otthonodat, kattints IDE, hogy körbenézhess webáruházunkban.

Hamarosan folytatjuk a sorozatot újabb híres filmes otthonokkal.