Neked mit jelent az otthon?

forrás: My Scandinavian Home

Ez most egy rendhagyó bejegyzés lesz. 

Ha olvasod ezt a honlapot, akkor nyugodtan mondhatjuk, hogy érdekel a lakberendezés. Valószínűleg szereted a kika termékeit is, és szeretnél még többet megtudni róluk, illetve a lakberendezésről, hogy minél magabiztosabban rendezhesd be otthonodat.

Sok cikket találsz itt és a színes ikeroldalunkon, az Otthon az életedben című lapon, amiket azért írtunk, hogy neked segítsünk. De most nézzünk kicsit mélyebbre. Nézzük meg, mit jelent neked az otthon. Ha elolvastad a cikket, írd meg kommentben, mit gondolsz a témáról, kíváncsiak vagyunk rá nagyon.

imagehandler-4

Mindenhol jó, de a legjobb otthon.

Bocs, de ezt a mondatot nem lehetett kihagyni a cikkből. Persze az igazságtartalma vitatható, nem passzol mindenkihez. Valaki az utazásban leli meg otthonát, valaki pedig külföldön is az otthoni dolgokhoz ragaszkodik.

Például elmegy Bulgáriába vagy Horvátországba és beül egy magyar étterembe vagy pubba. És pár nap múlva már vágyik az otthoni franciaágy kényelmére, hiába rakja rendbe minden reggel a szobalány a gyönyörű ágyat a hotelszobában.

Az otthon az a hely, ahol leveted magadról azt a maszkot, amit magadra öltesz a mindennapokban. Otthon nem kell megfelelned semmilyen szociális normának, csak a saját szabályaid élnek.

Az otthon az a hely, ahol ledobod magadról a divatos ruhát, és mackónadrágban és lyukas pólóban fekszel az ágyban, miközben a laptopodon egy olyan sorozatot nézel, amiről tudod, hogy rossz, de mégis imádod. Persze, ezt sose mondanád el senkinek.

Az otthon az a hely, ahol teljesen önmagad vagy.  Lehet, hogy néha kupi van vagy rojtossá ülted a kanapét, de mégse cserélnéd el ezt a helyet semmiért.

imagehandler-87

Vannak bizonyos lakberendezési szabályok és trendek, de ezeket nem kell betartanod. Ezek segíthetnek, de kérlek, ne úgy rendezd be a lakásodat, hogy lemásolod egy lakberendezési magazin oldalát. Csak akkor, ha tényleg úgy érzed, hogy jól néz ki, és tényleg illik hozzád és biztosan ezt akarod.

Sose úgy alakítsd ki az otthonodat, hogy másoknak tetsszen. Nem az a cél, hogy a vendégek lássák, hogy milyen trendi a lakásod. Hanem az, hogy azt mondják, hogy “fú, ez a lakás totál Te vagy!”.imagehandler-1

Jó, ez nyilván nem azt jelenti, hogy hagyd a földön a használt fehérneműt és ne mosd el a tányérokat.

A lényeg, hogy az otthonod legyen az a hely, ahová szívesen hazaérkezel, és amikor leszállsz a buszról vagy kiszállsz a kocsiból, akkor örömmel sétálj be az ajtón.

Ahol néha megállsz, szétnézel, és azt mondod: szeretek itt lakni.

És most teljesen mindegy, hogy egy panelról vagy egy kacsalábon forgó palotáról beszélünk. Ez nem pénz kérdése.

És az sem elhanyagolható tényező (sőt!), hogy kivel osztod meg az otthonodat.

Lehet, hogy egyedül laksz. Vagy a szüleiddel. A testvéreiddel. Életed párjával. Vagy a barátaiddal. Csak az számít, hogy olyanokkal vedd körül magad, akik mellett tényleg kiteljesedhedsz és nem kell megjátszanod magad.

Szóval… mit jelent neked az otthon?

Írd meg kommentben az első személyt, dolgot vagy bármit, ami az otthon szó hallatán eszedbe jut! És persze ne felejtsd el jobb oldalt felül feliratkozni, ha szeretnél értesítést kapni az új cikkekről!

Ezeket a cikkeket olvastad már? 🙂

10dolog2 szinezd 10rend