Még öt dolog, hogy rendbe szedd otthonodat

A cikk előző részében mutattunk neked tíz dolgot, hogy rendbe tudd szedni az otthonodat.

Most jöjjön még öt.

Megnézünk pár problémás területet a lakásban, hogy tippjeink segítségével véget vess az eluralkodó káosznak.

Kezdhetjük?

a kép és a borítókép forrása: Pinterest

5. Előszoba

a kép forrása: kika Magyarország

A rendetlenség epicentruma, innen indul a káosz, ami hajlamos mindent ellepni, ha nem figyelsz oda.

A rend szempontjából nagyon fontos, hogy mit csinálsz az első percekben, amikor hazaérsz. Ha lerúgod a cipődet, ledobod a kabátod, aztán rohansz Smack levest csinálni és sorozatmaratont tartani, ne csodálkozz, ha vállalhatatlan az előszoba.

Tudjuk, néha kínkeservesen nehéz, és csak arra tudsz gondolni hazaérkezés után, hogy végre átvedd a játszóruhádat és bonts egy sört, de ha szánsz rá egy plusz percet, és elpakolod a cipődet és a kabátodat, a többi ruhád pedig a szennyestartóba kerül és nem a földre, akkor máris sokkal rendezettebb lesz a lakás.

Persze ehhez fontos a megfelelő előszobai tárolás megléte is. Ha elfér, akkor érdemes beszerezni egy akasztós szekrényt az előszobába a kabátoknak.

Nézd meg ruhásszekrényeinket IDE kattintva!

4. Nappali

a kép forrása: kika Magyarország

Olvastad cikkünket a tökéletes nappaliról? Ahogy ott is írtuk, a nappali a lakás lelke. Ezért egész otthonod rendetlennek tűnik, ha a nappaliban káosz van.

Mire figyelj oda?

Elsősorban a kanapé környékére. Ne pakold tele a dohányzóasztalt magazinokkal és távirányítókkal, itt is nagyon fontos a megfelelő tárolás megléte.

Biztos láttál már olyat valaki lakásában (vagy talán a sajátodban), hogy kéne valami teljesen egyértelmű dolog (például a tévé távirányítója), és valahol négynapi járóföldre van elzárva valahol egy szekrényben.

A praktikusan kialakított tárolás az egyik legfontosabb dolog a lakás tervezésénél. És jegyezd meg, olyan nincs, hogy “túl sok tárolóhely”.

3. Konyha

a kép forrása: kika Magyarország

A konyhai munka azonnali takarítással jár. Ez tény. Nem tudsz anélkül főzni, hogy utána ne kelljen letörölgetned, lekaparnod vagy elmosnod valamit.

Egy ideig ez kikerülhető a kolis módszerekkel (papírtányérok, műanyag eldobható evőeszközök és kajarendelés), de egy idő után választanod kell.

Vagy nem főzöl vagy rendbe rakod a konyhát akár minden egyes megmikrózott Füstli után. Ha tudod, akkor még főzés közben pakold be a mosogatógépet (ha nincs géped, és van lehetőséged, próbálj meg beszerezni egyet, hálás leszel), és dobáld ki a keletkező szemetet.

És még pár jótanács, ha új konyhán gondolkozol (vagy még az első saját konyha előtt állsz):  úgy alakítsd ki a tárolást, hogy minél kevesebbet kelljen járkálnod és hajolgatnod. Szóval felejtsd el a polcos rendszert a földön, ahol félóráig túrhatod ki a serpenyőt, amit keresel. A fiókokkal jobban jársz!

2. Fürdőszoba

a kép forrása: kika Magyarország

Fúrj vagy akassz tárolókat vagy polcokat a kád fölé vagy a zuhanyba, hogy ne a szélén tárold a samponokat és krémeket, és máris rendezettebb lesz a szoba!

Mindig dobáld ki az üres flakonokat, és ne próbáld meg félóráig rázogatva és idegbeteg módon nyomkodva kisajtolni belőlük az utolsó milliliter sampont vagy tusfürdőt. És ne rakd vissza a polcra a tubust a sikertelen próbálkozás után. Inkább próbálj meg úgy bevásárolni, hogy mindenből legyen egy tartalékod, és azt rakd el a szekrénybe.

1. Hálószoba

a kép forrása: kika Magyarország

A legintimebb hely a lakásban, ahova a vendégeket valószínűleg nem is engeded be. De attól még, hogy nem látja senki rajtad kívül, a rend a hálóban is fontos.

A jó alvás rendezett környezetben sokkal könnyebb.

Mire figyelj oda?

Legyen egy jó éjjeliszekrényed! Fiókkal és alsó polccal. A tetejére rakhatsz könyvet, telefont, a fiókba gyógyszereket, a szemüvegedet, alulra pedig még könyveket/magazinokat, ha szeretsz lefekvés előtt olvasni.

Emellett pedig legyen egy jó ágytakaród és pár szép díszpárnád! Ha sietsz, csak dobd fel az ágytakarót, hajigálj rá pár díszpárnát, és máris rendezettebb az összkép.

Éjjeliszekrényeket IDE kattintva találsz.

Ágytakarókat ITT, díszpárnákat pedig ITT találhatsz.

 És nálad hol szokott lenni a legnagyobb rendetlenség? Írd meg kommentben, és ne felejts el jobb oldalt felül feliratkozni, hogy értesítést kaphass új bejegyzéseinkről!

Olvastad már az előző részt? És “10 dolog…” sorozatunk többi részét? Ha még nem, kattints a képekre!

10rend10dolog2

10dolog

10dolog3