5 dolog, amit NE csinálj iskolakezdés előtt!

Vészesen közeleg az iskolakezdés ideje. 

Ha sikítófrászt kapsz ettől a mondattól, akkor vagy tini vagy (esetleg egyetemista?), vagy pedig szülő, és még nem állsz készen az új tanévre.

Ennek sok oka lehet, és a stressz tönkreteheti a vakáció végét és az amúgy nem is olyan szörnyű évnyitót. (Na jó, az évnyitó tizenévesként sokszor szörnyű, az unalmas beszédeket egy felnőtt sem sírja vissza.)

Na de nem akarunk megijeszteni (csak egy kicsit), inkább segíteni szeretnénk, hogy jó élmény legyen az első sulinap, akár szülő vagy akár diák.

a kép forrása: Pinterest
a kép forrása: Pinterest

Úgyhogy íme pár dolog, amit kerülj el a felhőtlen sulikezdéshez!

Kezdhetjük?

5. Bagoly mód

a kép forrása itt

Akár szülőként, akár tanulóként készülsz az új tanévre, az tuti, hogy megváltozik a napirended szeptemberben. Korábban kell kelned, ott a reggeli, aztán később a házi feladat meg az egész hóbelevanc. Vége a vakációnak, reggel csörög a vekker (oké, a telefonod ébresztő appje), te pedig azt se tudod hirtelen hol vagy, és máris garantált a késés.

Ha szülő vagy, reggelit kell csinálnod és el kell vinned a gyerekeket suliba (nyilván kortól és távolságtól függően). Ha pedig téged várnak az iskolában, akkor össze kell szedned magad, és elindítani a napot. Nem könnyű, pláne, ha alig aludtál.

Szóval az évnyitó előtt egy héttel próbálj meg átállni a korai fekvésre/kelésre, garantáltan könnyebben indul majd a tanév!

4. A ruha teszi az embert

kép forrása itt

Tudjuk, ez nem igaz, felszínes hülyeség, de van alapja. Pláne, hogy az évnyitóra általában ki kell öltöznöd. Aztán ott van még a többi nap.

Úgyhogy nyisd ki a ruhásszekrényt, nézzétek át a ruhákat, és ha valamit pótolni kell, és van rá lehetőség, akkor irány a bolt. Egy új összeállításban máris jobban indul a suli!

3. Gerinctelenül

a kép forrása: www.fjallraven.com

Első hiba: nem törődsz az iskolatáskával. A sima táska jó lesz…

Szerezz be egy olyan táskát, ami nem teszi tönkre a gerincet. Mindenki bírja Quasimodót, de egyrészt nem a legmegnyerőbb külsejű Disney hős, másrészt pedig a hátfájás és a gerincferdülés nem túl kellemes dolog. Úgyhogy keress egy olyan táskát, ami jól néz ki (mert valljuk be, egy gyerek sem akar csúnya táskával mászkálni) és kíméli a hátat.

Mindemellett fontos, hogy sok mindent lehessen bele pakolni, és praktikusan legyen belül kialakítva, hogy mindent könnyen megtalálj, amivel el is érkeztünk következő pontunkhoz…

2. Mi nincs a táskámban?

a kép forrása: Pinterest

Pár tankönyv, esetleg egy tolltartó és már irány is a suli, mert késés lesz a vége… Ismerős?

Készülj fel! Írj listát, hogy mit rakj be, legyen pár dolog, ami mindig ott van a táskában, a többit pedig rakd be még este, lefekvés előtt.

És hogy mik is ezek a dolgok?

Nézd meg a fenti képet, jó puska, de itt van írásban is: tankönyvek, füzetek, (puskák… vagy ír még valaki puskát az okostelók korában?), pénztárca, telefon, fülhallgató, smink, határidőnapló, víz, tolltartó (amiben nem csak kitört hegyű ceruzák és elhasznált tollak vannak), kézfertőtlenítő, papírzsebkendő, szemüveg, napszemüveg, váltópóló (mert előfordulhatnak kis balesetek), telefontöltő, valami snack meg amit még gondolsz, hogy szükség lehet rá. Például egy kabalaflüss a dolgozatoknál?

1. A tanulósarok = konyha (vagy ágy)

a kép forrása: www.decolady.hu

És persze attól még, hogy kicsengettek az utolsó óra után, nem ért véget a tanulás! Otthon még be kell biflázni pár dolgot, megoldani néhány matekleckét (vagy lemásolni bent szünetben valakiről… ), úgyhogy ne felejts el kialakítani egy tökéletes tanulósarkot!

Olvasd el EZT a cikket a kreatív tanulósarok kialakításáról, megéri!

 Na készen állsz a sulira? Ne felejts el jobb oldalt felül feliratkozni, hogy értesítést kaphass új bejegyzéseinkről!

Olvastad már “10 dolog…” sorozatunkat? Ha még nem, kattints a képekre!

10dolog2

10rend

10dolog

10dolog3