Színezd újra II. – Színkombinációk az otthonodban

Berendeznéd otthonodat, de nem tudod, milyen színű bútorokat és kiegészítőket válassz? Aggódsz, hogy a zöldre festett fal nem megy a lila kanapéhoz? Netán csak kipróbálnál egy-két izgalmas új kombinációt, hogy feldobd a nappalit?

Segítünk!

Új sorozatunkban színkombinációkat veszünk górcső alá, és bemutatunk pár tuti párosítást, amikkel garantáltan nem lőhetsz mellé!

Sorozatunk első részét a képre kattintva találod!

szinezd

És íme a második rész!

Kezdhetjük?

forrás itt

Az első részben egy örök klasszikus párosítást mutattunk be, most pedig jöjjön egy másik, mielőtt vadabb vízekre evezünk. Ez a kombináció pedig

a fekete, a fehér és a fa, a skandinávok kedvenc összeállítása!

forrás itt
forrás itt

Oké, tisztában vagyunk vele, a fa nem egy szín, hanem egy anyag, de a képet látva szerintem érted mire gondolunk.

Egyszerű és nagyszerű, de azért ezt is el lehet rontani (mint mindent).

Sokan a fekete-fehér kombóról Győzike otthonára asszociálnak vagy valami túlspilázott art deco enteriőrre, pedig ezzel a párosítással nagyon ütős látványt lehet összehozni, a lakás bármelyik helyiségében.

NE ilyen legyen! (forrás itt)
NE ilyen legyen! (forrás itt)

Szóval a lenyűgöző enteriőr garantált, főleg ha dobsz hozzá pár fa bútort, egy csipetnyi zöldet szobanövények formájában, néhány semleges színű textilt, esetleg egy-két színes dekortárgyat elszórva.  Tuti, hogy minden Gunnar, Sven és Björn csorgatná a nyálát a lakásodat látva.

Azt javasolnánk, hogy a falak legyenek fehérek. Világos, légies érzetet keltenek, nem kell félni tőle, ha jól rendezed be a lakást, nem fog kórház érzetet kelteni.

Egy-egy jól megválasztott fekete fal (esetleg krétafal) belefér, de ha a sötét falak dominálnak, akkor könnyen az az érzete a látogatóknak, hogy csak február 2-án szoktál kilépni a lakásodból, hogy megnézd az időt.

Íme pár inspiráció:

1 2 3 4 5 6 7 8 9

10 11

12
Képek forrása: Pinterest

Ha kialakítottuk a falat, nézzünk egy izgalmas kombinációt:

Egy klasszikus századközepi kanapé, díszpárnák és egy kopottas fa dohányzóasztal. Tökéletes választás a nappaliba!

moodboard3

Ha az ágy mögötti falat feketére fested (mint az egyik fenti képen), akkor remekül mutat, ha kombinálsz egy tömör bükkből készült ágyat fehér ágyneművel, fehér bolyhos műszőrmével és egy éjjeliszekrényként használt, fehér, Thonet jellegű étkezőszékkel. Az ágy fölé fúrj fel egy polcot, rakd dobj fel rá pár képet világos képkeretben!

Láthatod, a fekete-fehér összeállítás fa bútorokkal kombinálva minden otthonban jól mutathat. Neked hogy tetszik?

Hamarosan jön a sorozat folytatása! Iratkozz fel a jobb oldali sáv tetején, és kövesd a kika Magyarország Facebook oldalát, nehogy lemaradj!

Olvastad már többi cikkünket? Kattints a képekre, nem bánod meg!

10dolog10dolog310dolog2