10 dolog a tökéletes házibulihoz

Rendeztél már házibulit?

Feledhetetlen élmény. Főleg ha el is jönnek az emberek, akiket meghívtál.

Persze megvan a hátulütője is, mindig van valaki, aki összetör valamit.  Az egyéb balesetekről meg már ne is beszéljünk.

Na de nem akarjuk elvenni a kedvedet a házibuli rendezéstől, mert mindezek ellenére nagyon jó dolgokat lehet összehozni, ha odafigyelsz pár dologra.

Például hogy ne járj úgy, mint az az amerikai srác, aki véletlenül a fél várost meghívta, és hát csöppet kicsúszott a kezéből az irányítás. Film is készült a sztoriról, talán már láttad is, Project X a címe.

De a másik véglet sem sokkal jobb, amikor hatalmas bulit tervezel, és a végén hárman ültök a tévé előtt egy hatalmas tál chipsszel és egy ismeretterjesztő filmet néztek a szurikátákról.

Úgyhogy gyűjtöttünk nektek tíz tippet, hogy segítségükkel igazán jó házibulit rendezhessetek!

Kezdhetjük?

10.  A terep felmérése

forrás itt

Nézz körül a lakásban. Melyik azok a zónák, ahol szerinted a legtöbben össze fogtok gyűlni? Hányan tudnak majd leülni? Kell-e plusz ülőhely?

Készülj fel arra, hogy a konyhában mindig nagy lesz az élet. És az erkélyen is. Rendezd úgy a terepet, hogy kényelmesen el lehessen férni. És pakolj el minden felesleges cuccot.

Tárolókért nézz körül ITT.

9. Vendéglista

forrás itt

Ha felmérted a terepet, akkor körülbelül meg tudod saccolni, hányan fértek majd el a lakásban. Már csak azt kell eldönteni, kik legyenek azok.

Például nem biztos, hogy a legjobb ötlet meghívni Ottót, akivel bár nem szoktatok dumálni, mindig is hatalmas partiarc volt, és hihetetleneket buliztatok együtt. Igaz, mindig mindenhonnan kidobtak titeket valami csoda folytán.

Szóval ha fontos neked a lakásod épsége, Ottó nem biztos, hogy a legjobb vendégjelölt.

8. Kaja

forrás itt

Mert valaminek fel kell szívnia a piát. Ne gondolkodd túl a dolgot azért, úgyis fogtok pizzát rendelni.

7. Alkohol

forrás itt

Persze mindenki hoz majd valamennyit, de azért tárazz be rendesen. Egy-két karton sör és pár üveg tömény mindig jól jön. Nem muszáj lenyűgöznöd a haverjaidat, hogy mennyire szofisztikált vagy, inkább a mennyiségre menj rá, úgyhogy felesleges kézműves söröket venned, és a Hennessy-t se javasolnánk.

De azért a megfelelő poharakról ne feledkezz meg, nézz körül ITT.

6. Valami program

forrás itt

Bár semmi probléma nincs a rekreációs jellegű alkoholfogyasztással, azért készülj egy-két plusz programmal. Például legyen otthon magyar és franciakártyád (még jobb, ha van pókerszett), egy-két társasjátékod vagy találj ki ivósjátékokat. Játszani mindenki szeret!

(De ha csak beszélgetni vagy táncolni szeretnének épp, akkor ne erőltesd.)

5. Zene

forrás itt

Nyisd meg a Spotify-t, és dobj össze egy bulis playlistet. Aztán ne lepődj meg, hogy a második szám után már a vendégek rakják be a dalokat Youtube-ról. Előre szólunk: előbb vagy utóbb tutira lesz “A nézését meg a járását…”. És énekelni fogod!

4. Tematika

forrás itt

Ha igazán menő bulit szeretnél, érdemes kitalálnod valamilyen tematikát és hozzá kapcsolódó dress code-ot. Kalózok? Tarantino film szereplők? Jedik és sithek? Klasszikus zeneszerzők? Vámpírok?

Csak találj ki valamit, és csinálj egy jó beöltözős bulit. És persze ehhez igazítsd a dekorációt is.

3. Rend és tisztaság

forrás itt

Tudjuk, úgyis újra rendet kell raknod és takarítani is kell utána. De vegyél erőt magadon, és egy kicsit dobd össze a lakást.

Ide kattintva találsz egy kis segítséget!

2. Készülj fel mindenre!

forrás itt

Az alkoholfogyasztásnak néha van pár sajnálatos következménye. Szerintem tudod, miről beszélünk.

Ne legyél az a házigazda, aki nincs felkészülve a kellemetlen meglepetésekre. Először is, dugj el mindent, ami törékeny.

Vegyél pár csomag fejfájáscsillapítót, és jó, ha van bekészítve néhány üveg ásványvized, valamint mindenképpen érdemes beszerezned néhány lavórt is. Biztos, ami biztos.

1. Szomszédok

forrás itt

Szólj nekik, hogy buli lesz, és kérd a megértésüket. Jobb velük egyeztetni, mint a rendőrökkel. Csak csöngess be, valószínűleg teljesen jófejek lesznek. Aztán indulhat is a buli! (és ne lepődj meg, ha esetleg beugranak egy-két italra)

 Na készen állsz a bulira? Ne felejts el jobb oldalt felül feliratkozni, hogy értesítést kaphass új bejegyzéseinkről!

Olvastad már “10 dolog…” sorozatunkat? Ha még nem, kattints a képekre!

10dolog2

10rend

10dolog

10dolog3