Egy kanapé, négy ember, négy stílus – Part III: Lara

forrás: https://decoracionmyhouse.files.wordpress.com/2016/03/decoracic3b3n-interiores-amarillo-11.jpg?w=1980&h=1484&crop=1

Szia! A nevem Lara, és most megmutatom a nappalimat!

A sorozat bevezető részét ITT találod.

Ha esetleg nem olvastad az előző részeket (ejnye!), akkor gyorsan felvázolom a helyzetet. Négyen lakunk együtt egy albérletben, és minden héten kisajátíthatja magának valamelyikünk a nappalit.

Tök jól hangzik, nem?

Persze még jobb lenne, ha minden héten enyém lehetne a szoba, de hát ahogy a nagy filozófus, Sir Michael Jagger megfogalmazta: “nem kaphatsz meg mindent, amit akarsz”.

Nos, de milyen a nappalim? A szürke kanapé adott ugye, amivel nincs is semmi probléma. Szeretem a szürkét. Teljesen odavagyok a skandináv enteriőrökért, a letisztultság szerelmese vagyok. Az északiak tudnak valamit. Jó krimik, finom kaják, lenyűgöző divat és hát a lakberendezés… Minden lakás nagyon hasonló, és mégis más. Van valami könnyedség és megfoghatatlan varázs ezekben a világos terekben. Semmi zsúfoltság, csak néhány bútor és kiegészítő, mégis megjelenik mindig a tulajdonos stílusa. Láttad a fenti képet? Na az volt a kiindulópont.

Oké, itt van még egyszer:

forrás: https://decoracionmyhouse.files.wordpress.com/2016/03/decoracic3b3n-interiores-amarillo-11.jpg?w=1980&h=1484&crop=1

Szép, nem? Én imádom, és nem is nehéz összehozni!

 Először is, kell egy egyszerű, de nagyszerű dohányzóasztal! A klasszikus forma és a szín nagyon jól mutat egy modern nappaliban is, ha megfelelő cuccokkal kombinálom.

moodboard

A színes és mintás díszpárnákkal hajlamos vagyok kis túlzásba esni, mindig tele van velük a kanapé. De ezzel nincs is baj, ameddig én is elférek tőlük. A bikakoponya és a retró kép pedig egy kicsit talán maszkulin hatású, de szerintem illik hozzám, vagány mindkettő (én is szeretem annak tartani magam… bár lehet ezzel mindenki így van).

puff

Az ülőkén pedig jó pihentetni a lábamat, miközben a kanapén fekszem, Trónok harcát nézek, és szempillantás alatt elpusztítok egy doboz jégkrémet.

moodboard2A kis fotelben néha olvasgatni szoktam. Nagyon divatos mostanában ez a hatvanas évekbeli forma, aminek örülök, mert az egyik kedvenc korszakom, nagyon szívesen éltem volna akkor Amerikában. De akkor még gondolatban se voltam, úgyhogy maradnak a filmek.

A lámpa pedig hasonló, mint a kiindulási képen, csak kicsit nőiesebb. Hogy tetszik?

Szőnyegnek pedig egy egyszerű rojtos darabot választottam, de gondolkozom egy vadabb mintájú darabon is. Mondjuk ezen:

szonyeg2

Szerintetek megvegyem?

Szóval ilyen az én kis nappalim… Mi a véleményetek? Írjátok meg kommentben!

Hamarosan jön a sorozat lezáró része, kövessétek az Otthon az életedben oldalát is! Nagyon szép otthonokat és inspiráló bejegyzéseket találhattok a honlapon!

Nézzétek meg Virág nappaliját is, nagyon jó stílusa van a lánynak! Kattintsatok a képre!

virag2

És Zsófi nappaliját láttátok már? Kattintsatok a képre, ha még nem, megéri!

zsofi