Alíz Emberországban Part III: Vigyél vissza!

Az előző részek tartalmából: Alíz, az óriásnyúl elment a szegedi kika megnyitójára, otthon hagyta a pénztárcáját, hazaugrott érte, de nagy sietségében eltévedt. Amikor utoljára találkoztunk vele, az utcán állt, tanácstalanul.

Az előző részeket itt olvashatod: Első rész, Második rész.

Szóval, Alíz kétségbeesve állt Szegeden egy ismeretlen utcán. Félt, hogy nem talál vissza az áruházba, és nem tudja megvenni a hőn áhított darabokat kicsiny üregébe. De ugorjunk kicsit vissza!

bugs_bunny_baby
Alíz kiskorában… (forrás: http://www.cartoonpics.net/data/media/6/bugs_bunny_baby.jpg)

Alíz ötven grammos szőrcsomóként látta meg a napvilágot. Szülei, Irma és Alfréd egyszerű munkásnyulak voltak, akik a legjobbat akarták kicsiny csemetéjüknek. Éjt nappallá téve dolgoztak azon, hogy a kis Alíznak mindene meglegyen.

Már a nyúlovodában kiderült, hogy Alízt nagyon érdekli a lakberendezés. Amikor mindenki kiment az udvarra rohangálni és játszani, Alíz elbújt a teremben, és mire visszaértek, átrendezte az egészet. Az óvónyuszik hirtelen nem tudták, mit kezdjenek a pici nyulacskával. Szidják le vagy dicsérjék meg? A terem ugyanis sokkal szebb lett Alíz tappancsa munkájának köszönhetően.

Tinédzserkorában pedig minden hónapban már korán reggel ott állt a város egyetlen nyúl újságosbódéja elé, hogy megvehesse összespórolt zsebpénzéből havi betevő lakberendezési magazin adagját.

A kis szobáját is folyamatosan díszítgette, alakítgatta otthon. Persze nem volt túl nagy a választék, nehezen talált olyan bútorokat, amilyeneket elképzelt.

Bolhapiacokról és lomtalanítások során szedte össze a berendezést, aztán amikor saját üregbe költözött, vitte magával a kissé viseltes állapotban levő szekrényeket, székeket és asztalokat…

Alíz mindig arról álmodozott, hogy egyszer majd tényleg olyan lesz ürege, mint a magazinokban, és nem kell majd attól félnie, hogy szétesik alatta a fotel, ha ráül.

És egyszer csak úgy tűnt, álmai valóra válnak. Pletykákat hallott. Egy új áruházról, ahol bútorokat árulnak. Szép új bútorokat.

Alíz spórolni kezdett: répakonzervet vett a friss zöldség helyett, és mindenhova gyalog ment, nem vette már igénybe a közösségi nyúlszállító alkalmazást.

Végül eljött a nagy nap. Megnyílt az áruház. És most ott állt az ismeretlenben, és vissza akart jutni…

Ekkor valaki megszólította.

ezgif.com-video-to-gif

A következő részben lezárul Alíz története!

Hamarosan megtudhatod, mi történt Alízzal! Kövesd figyelemmel az oldalt és az Ott van az életedben Instagramját, hogy mihamarabb elolvashasd a szürke nyuszi újabb kalandjait!

Addig is, kattints ide, és nézd meg a szegedi kika áruház megnyitóján készült videót!