Alíz Emberországban – Part II: Bent és kint

Az előző rész tartalmából (kattints ide, ha el szeretnéd olvasni): Alíz, a nyúl elindult a szegedi kika megnyitójára, hogy végre lecserélje bútorokat üregében. Az emberek hamar szívükbe zárták az óriásnyuszit, és együtt indultak meg a bejárat felé.

Alíz szürke nyúllábai szinte nem is érték a földet, olyan gyorsan loholt a többiek után.

A nyuszi régóta várta már a nyitást. A többi áruház nagyon messze volt, nem tudott eljutni oda, úgyhogy eddig csak álmaiban sétált be a piros-fehér logó alatti kapun.

De most bent volt. Igazából!

Alíz nem hitt szemének. Mennyi bútor, mennyi kiegészítő! Azt se tudta, hova kapjon, szinte mindent meg akart venni, ide-oda cikázott az ágyak és kanapék között. Gyorsan megpakolta kosárkáját, aztán sétálgatott tovább, újabb kincsekre vadászva.

Na mit vegyek még?

Azért nem ment olyan simán a nézelődés, mindenki Alízzal akart fotózkodni. Persze a nyuszi szívesen tett eleget a felkéréseknek.

alizcollage

Azonban nem minden úgy alakult, ahogy szürke hosszúfülű barátunk tervezte. A nagy izgalomban ugyanis sikerült otthon hagynia egyetlen, apró, de mégis igen fontos dolgot a bútorvásárláshoz: a kis erszény, benne a nyúl összes pénzével az üreg ócska polcán hevert.

– Nem is én lennék… – mondta Alíz. Sóhajtott, megkért egy urat, hogy vigyázzon a kosárkájára, aztán rohanni kezdett hazafelé.

Időrekordot döntött, olyan gyorsan tette meg a távot, hogy az a jamaicai futóknak is becsületükre vált volna. Berontott az üreg ajtaján, felkapta az erszényt, és már ott sem volt.

Villámgyors sprintbe kezdett. Nem számított semmi más, csak érjen vissza, hogy végre megszerezze a hőn áhított bútorokat.

Alíz agya elkalandozott futás közben, arról álmodozott, hogyan fogja berendezni kicsiny üregét. Már mindent elképzelt, az utolsó négyzetcenti is összeállt a fejében.

Aztán rájött, hogy baj van.

Nem figyelt, merre megy.

Körbenézett, minden ismeretlen volt számára.

Alíz eltévedt.

Folytatása következik…

Hamarosan megtudhatod, mi történt Alízzal! Kövesd figyelemmel az oldalt és az Ott van az életedben Instagramját, hogy mihamarabb elolvashasd a szürke nyuszi újabb kalandjait!

Addig is, kattints ide, és nézd meg a szegedi kika áruház megnyitóján készült videót!